2023 Müteahitler için Taşıma Ruhsatı

Müteahitler Nasıl Taşıma Ruhsatı Alabilir, Gerekli Belgeler Nelerdir ?

2023 Müteahitler için Taşıma Ruhsatı

Başvurular Polis bölgesinde ikamet edenler İlçe Emniyet Müdürlüklerine, Jandarma bölgesinde ikamet edenler ise bağlı bulundukları İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmelidir. 

Gerekli Evraklar;

1- Dilekçe,( Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. Dilekçe örnekleri Müdürlüğümüzden veya örnek dilekçeler linkinden temin edilebilir.)
2- Yarım kapak karton dosya,
3- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir,
4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu). *Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
5- 4 adet Biyometrik Fotoğraf, ( Son 1 yıl içerisinde koyu kıyafet ile çekilmiş olacaktır)
6- Süresi dolan taşıma/bulundurma ruhsatlarının yenilenmesi veya bulundurma ruhsatlı silahlarda adres değişikliği gibi işlemlerde, silahlar yol belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsat veren birime getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde silah ve fatura aslının 60 gün içerisinde ruhsat düzenleyen birime ibrazı zorunlu olup, bu sürenin aşılması halinde adli işlem başlatılır. MKE Kurumundan alınan silahlar için düzenlenen fatura düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün süre ile yol belgesi yerine geçerli olup, 7 günden sonra yapılacak nakillerde ruhsat verecek birimden yol belgesi düzenlenmesi gerekir.
7- 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek, (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)
8- Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. (Parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz. )
9- Yapılan işten vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı
10- Şahsın durumunu, şirketse yönetici ve ortaklarını gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı,
11- Oda kayıt belgesi. (Bağlı Bulunduğu Ticaret, Sanayi, Esnaf Sanatkarlar, Kuyumcular Odası vb.)
12- İş deneyim (iş bitirme/iş durum) belgesi (Müracaat tarihinden geriye dönük son olarak bir yıl içerisinde) veya iş durum (halen devam etmekte olan işinin en az fiziki %80’ i tamamlanmış olmak) belgesi,
13- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanunun 22/A bendi kapsamında 5.000 (beş bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.
14- Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
 İşin taşeron olarak yapılması halinde, taşeronlar, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilgili kurumdan işin tamamını yaptığına dair yazı getirecektir.

15-100 TL Tutarında Silah Taşıma Ruhsatı Kart Ücreti Dekontu 

İşin taşeron olarak yapılması halinde, taşeronlar, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilgili kurumdan işin tamamını yaptığına dair yazı getirecektir.

NOT: Müteahhitlik işi şirket olarak yapılıyorsa; limited şirketlerde silah ruhsatı alacak olan kişi ortak ve müdür olmalıdır. A.Ş. lerde ortak ve şirketin yönetim kurulu üyesi olmalıdır. Bu şirketlerde iki (2) kişi taşıma ruhsatı alabilir.